Onderhoud april

Denk je dat het steken van kantjes een vervelende taak is? Met een scherpe spade of kantensteker kun je een nette scheiding maken tussen je gazon en de borders. Dit geeft je tuin onmiddellijk een professionelere en verzorgde uitstraling, waardoor je planten beter tot hun recht komen! Je zult merken dat je tuin er mooier uitziet!

Bovendien, door regelmatig de kantjes te steken, voorkom je dat het gras zich verspreidt naar de borders. Dit maakt het onderhoud van je tuin op de lange termijn gemakkelijker. Dus, hoewel het misschien een saai klusje lijkt, draagt het steken van kantjes bij aan de algehele gezondheid en schoonheid van je tuin!

 

 

Mooi gazon

Voor de tuinliefhebber is er niets zo vreugdevol als een prachtig groen gazon! De lente is het ideale moment om nieuw gras te zaaien of een bestaand gazon te herstellen. Het is ook een uitstekende tijd om te verticuteren, wat helpt om mos of klaver te bestrijden. Dankzij de krachtige groei die de lente met zich meebrengt, zal je gazon snel herstellen!

Daarnaast is het belangrijk om je gazon regelmatig te bemesten, vooral na het verticuteren. Dit zorgt voor een gezonde groei en een diepgroene kleur. Vergeet ook niet om voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Met deze tips zal je gazon er in een mum van tijd weer stralend uitzien!

 

 

onderhoud

Het is altijd een genot om te zien hoe de tuin elk jaar weer tot bloei komt! De zon begint al sterker te schijnen! Het is tijd om te beginnen met het organiseren. Reinig je terras en tuinmeubilair, verwijder dode planten uit de borders en potten, en transformeer het weer in een aangename buitenruimte! Zodra alles schoon en opgeruimd is, kun je nieuwe planten en bloemen toevoegen om kleur en leven in je tuin te brengen. Vergeet niet om regelmatig water te geven en de planten te bemesten voor een optimale groei. Geniet van de frisse lucht en de schoonheid van je vernieuwde tuin!

Bekijk eerdere Tuintips

Tuintips juni

Tuintips juni

Bijen verschillen van wespen doordat ze minder fel van kleur zijn, geen taille hebben en behaarder zijn. Paarse bloemen zien ze goed. Je zult ze dan ook aantreffen op lavendel, sieruien, vlinderstruik en kattenkruid. 

Planten mei

Planten mei

De Oleander (Nerium Oleander) is een robuuste plant die temperaturen tot ongeveer -5°C kan weerstaan. Als hij tijdens de wintermaanden binnenshuis is gehouden, kan hij naar buiten worden verplaatst zodra de vorst voorbij is. Deze weelderige struik vertoont zijn pracht van juli tot september met bloemen in diverse kleuren, waaronder rood, roze, geel en wit. De Oleander gedijt het beste in zonnige omstandigheden met voldoende beschutting. Bovendien is deze plant niet alleen mooi, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk, wat hem ideaal maakt voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

Onderhoud mei

Onderhoud mei

Een vijver kan een betoverende aanvulling zijn op elke tuin, maar het vraagt wel om consequent onderhoud. Het is cruciaal voor de zuurstofopname dat het oppervlak vrij blijft van vuil. Zorg er dus voor dat je regelmatig oppervlaktevuil verwijdert. Als je overweegt om meer vissen aan je vijver toe te voegen, zorg er dan voor dat ze eerst aan het vijverwater wennen. Dit doe je door ze samen met het water uit hun transportzak ongeveer een half uur in de vijver te laten drijven.