Planten april

De Acer Palmatum, beter bekend als de Japanse esdoorn, is een echte blikvanger in je tuin met zijn handvormige bladeren die een levendige groene kleur hebben. Deze boom, die zijn oorsprong vindt in het Oosten, brengt een unieke sfeer in je buitenruimte. Het is in het najaar dat de Japanse esdoorn echt schittert, wanneer zijn bladerkroon een prachtig kleurenpalet onthult dat varieert van oranje en geel tot diep rood. Bovendien, als de zon door de bladeren schijnt, creëert het een adembenemend lichtspel dat je tuin in een sprookjesachtige sfeer hult.

 

 

Bloemenpracht in de zomer

Dahlia’s, gladiolen en lelies transformeren uw tuin in een zomers bloemenparadijs. Het is nu het perfecte moment om de bollen in de grond te zetten. Selecteer een plek in de volle zon, plant de bollen op de aanbevolen diepte en zorg ervoor dat de grond goed water doorlaat. Hoewel het even kan duren, zult u binnenkort beloond worden met een explosie van kleur wanneer de bloemen uitkomen en bloeien. Vergeet niet om ze regelmatig water te geven en de grond los te houden voor de beste resultaten. Geniet van de prachtige bloei!

 

 

Rozen

Rozen zijn een ware schat voor elke tuinliefhebber. Met een overvloed aan soorten, elk met hun unieke persoonlijkheid en aantrekkingskracht, zijn ze een lust voor het oog. Het kleurenpalet is rijk en divers, variërend van diep rood, zacht roze, paars-blauw en levendig geel tot het zuiverste wit. Rozen hebben een voorkeur voor open ruimtes. Ze gedijen het beste met regelmatige toediening van organische meststoffen en, niet te vergeten, voldoende ruimte voor hun wortels! Bovendien waarderen ze een goede snoeibeurt om hun vorm en gezondheid te behouden. Met de juiste zorg en aandacht kunnen rozen een tuin transformeren tot een paradijs van kleur en geur.

Bekijk eerdere Tuintips

Tuintips juni

Tuintips juni

Bijen verschillen van wespen doordat ze minder fel van kleur zijn, geen taille hebben en behaarder zijn. Paarse bloemen zien ze goed. Je zult ze dan ook aantreffen op lavendel, sieruien, vlinderstruik en kattenkruid. 

Planten mei

Planten mei

De Oleander (Nerium Oleander) is een robuuste plant die temperaturen tot ongeveer -5°C kan weerstaan. Als hij tijdens de wintermaanden binnenshuis is gehouden, kan hij naar buiten worden verplaatst zodra de vorst voorbij is. Deze weelderige struik vertoont zijn pracht van juli tot september met bloemen in diverse kleuren, waaronder rood, roze, geel en wit. De Oleander gedijt het beste in zonnige omstandigheden met voldoende beschutting. Bovendien is deze plant niet alleen mooi, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk, wat hem ideaal maakt voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

Onderhoud mei

Onderhoud mei

Een vijver kan een betoverende aanvulling zijn op elke tuin, maar het vraagt wel om consequent onderhoud. Het is cruciaal voor de zuurstofopname dat het oppervlak vrij blijft van vuil. Zorg er dus voor dat je regelmatig oppervlaktevuil verwijdert. Als je overweegt om meer vissen aan je vijver toe te voegen, zorg er dan voor dat ze eerst aan het vijverwater wennen. Dit doe je door ze samen met het water uit hun transportzak ongeveer een half uur in de vijver te laten drijven.