Planten en bloemen mei

Door het gebruik van potplanten kun je een persoonlijk tintje aan je omgeving geven. Harmonie kan worden bereikt door verschillende schakeringen van dezelfde kleur te mengen en dit kleurenschema consequent toe te passen. Als je een voorkeur hebt voor levendige kleurenspectakels, combineer dan heldere kleuren in een pot, mand of bloembak voor een mix&match effect.

Daarnaast kun je ook experimenteren met verschillende texturen en vormen van planten om een extra dimensie aan je tuin of interieur toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van siergrassen met vetplanten voor een interessant contrast. Vergeet ook niet om rekening te houden met de verzorgingseisen van elke plant om ervoor te zorgen dat ze allemaal gelukkig en gezond blijven in hun nieuwe thuis.

 

Éénjarigen planten

Vanaf de tweede helft van mei is het weer tijd om je éénjarige planten buiten te zetten, of ze nu in de volle grond of in potten staan. Planten zoals surfinia, campanula, verbena en vlijtige liesjes zorgen voor een levendige en kleurrijke tuin. Zorg ervoor dat je de potten vult met potgrond tot ongeveer twee centimeter onder de rand, geef ze voldoende water en vergeet niet de verwelkte bloemen te verwijderen. Daarnaast kun je ook overwegen om wat meststof toe te voegen voor extra voeding. Geniet van het tuinieren en een prachtige zomer!

Bekijk eerdere Tuintips

Tuintips juni

Tuintips juni

Bijen verschillen van wespen doordat ze minder fel van kleur zijn, geen taille hebben en behaarder zijn. Paarse bloemen zien ze goed. Je zult ze dan ook aantreffen op lavendel, sieruien, vlinderstruik en kattenkruid. 

Planten mei

Planten mei

De Oleander (Nerium Oleander) is een robuuste plant die temperaturen tot ongeveer -5°C kan weerstaan. Als hij tijdens de wintermaanden binnenshuis is gehouden, kan hij naar buiten worden verplaatst zodra de vorst voorbij is. Deze weelderige struik vertoont zijn pracht van juli tot september met bloemen in diverse kleuren, waaronder rood, roze, geel en wit. De Oleander gedijt het beste in zonnige omstandigheden met voldoende beschutting. Bovendien is deze plant niet alleen mooi, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk, wat hem ideaal maakt voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

Onderhoud mei

Onderhoud mei

Een vijver kan een betoverende aanvulling zijn op elke tuin, maar het vraagt wel om consequent onderhoud. Het is cruciaal voor de zuurstofopname dat het oppervlak vrij blijft van vuil. Zorg er dus voor dat je regelmatig oppervlaktevuil verwijdert. Als je overweegt om meer vissen aan je vijver toe te voegen, zorg er dan voor dat ze eerst aan het vijverwater wennen. Dit doe je door ze samen met het water uit hun transportzak ongeveer een half uur in de vijver te laten drijven.